Viscositeit van Muurvuller
Het meten van de viscositeit van muurvuller is niet eenvoudig. Het product is erg visceus. De meetspindel kan tijdens de meting eenvoudig een gat creeen in het monster; wat resulteert in een foutief meetresultaat. Er is een eenvoudige en effectieve oplossing voor deze applicatie.


Apparatuur

Specificatie gebruikte apparatuur
Rheometer RM100
Meetsysteem MS-R4
Software Rheomatic-P
Meetbereik 2 s-1
Temperatuur omgevingstemperatuur


Meetmethode

De pot met muurvuller kan direct onder de RM100 viscositeitsmeter worden gezet. De meetspindel MS-R4 wordt gecentreerd en op de juiste hoogte in de muurvuller geplaatst. Gedurende 30 secondern wordt gemeten bij een afschuifsnelheid van 2 s-1. Dit om de stabiliteit en coherentie van de meting te bekijken.


Resultaat

De viscositeitmeting geeft direct een resultaat van 347 Pa.s bij afschuifsnelheid van 2 s-1. Dit correspondeert met een gemeten koppel van 8% van de maximale meetbereik van de RM100. De RM100 kan onder dezelfde condities makkelijk muurvuller producten meten met een hogere viscositeit.

Het meetresultaat blijft stabiel gedurende de meting. Dit geeft aan dat de meetspindel geen gat maakt in de muurvuller. Het meten van hoge visceuse producten zoals plamuren en vullers kan eenvoudig en effectief.


Dit artikel is geschreven door Paul Backer.

Meer weten over gasdetectie voor voor maritieme toepasssingen? Neem contact op via 076-581.22.88 of p.backer@inven.nl

Hoewel alle moeite is gedaan om ervoor te zorgen dat deze publicatie betrouwbaar is, kan geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele fouten of weglatingen. Gegevens, maar ook regels en voorschriften kunnen veranderen. Zorg er dus voor altijd de nieuwste versies van regels, normen en richtlijnen bij de hand te hebben. Dit document is slechts informatief en kan niet als bewijsstuk gebruikt worden.

B-One Touch
€2.390,00 €2.195,00
Nieuw: met 7" touch screen

Meer informatie