TROEBELHEID
Bij veel toepassingen in drinkwater, afvalwater, oppervlaktewater, koelwater en proceswater is troebelheid een veelgebruikte en maatgevende parameter. Troebelheid is het de mate van helderheid van een vloeistof.

Wilt u snel en eenvoudig de troebelheid van diverse monsters bepalen, dan is de AL250T-IR het ideale instrument. De AL250T-IR is een compacte draagbare troebelheidmeter. Een alternatief is de AL450T-IR die met zijn hoge meetprecisie voornamelijk op het laboratorium wordt gebruikt.

Voor het on-line meten van troebelheid zijn er meerdere mogelijkheden. Dit is mede afhankelijk van uw applicatie. Met bijvoorbeeld de Cosmos-25 meet u direct in het proces de troebelheid. Kiest u er voor om via een by-pass te meten, dan kan dat eenvoudig met de MicroTol. Heeft u een agressief of hoge temperatuur medium dan biedt een contactlose troebelheidsmeting in de vorm van de ACP4061p een oplossing.

Hoe is troebelheid gedefinieerd? Op onze Wat is troebelheid? info-pagina vindt u meer informatie over de definitie van troebelheid, de ISO7027 normering en de relatie tussen FNU en mg/l.