Succesverhaal GasAlertMicroClip
De grootste rederij in Nederland, de Spliethoff Groep, heeft eind 2012 al haar schepen uitgerust met draagbare gasdetectie. Dit ter bescherming van haar personeel tegen potentieel gevaarlijke gassen.


Hoogste bestelling gasdetectoren

De meer dan 200 gasdetectoren vormen samen een toren van 4,5 meter. De toren is samengesteld uit GasAlert MicroClip XT en GasAlert MaxXT II gasdetectoren.

Voor maritieme gasdetectie applicaties hebben wij specifieke oplossingen. Afhankelijk van het type schip en de vracht kunnen op elk moment gevaarlijke gassen aanwezig zijn in de atmosfeer.

De naam van het eerste nieuwe schip van de Spliethoff Group gebouwd in 1946 was "De Keizersgracht". Het schip werd vernoemd naar de gracht in Amsterdam waar Spliethoff zijn kantoor had. Schepen met de naam van grachten zijn sindsdien het handelsmerk van het bedrijf.


Draagbare gasdetectie apparatuur


Dit artikel is geschreven door Paul Backer.

Meer weten over gasdetectie voor voor maritieme toepasssingen? Neem contact op via 076-581.22.88 of p.backer@inven.nl

Hoewel alle moeite is gedaan om ervoor te zorgen dat deze publicatie betrouwbaar is, kan geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele fouten of weglatingen. Gegevens, maar ook regels en voorschriften kunnen veranderen. Zorg er dus voor altijd de nieuwste versies van regels, normen en richtlijnen bij de hand te hebben. Dit document is slechts informatief en kan niet als bewijsstuk gebruikt worden.