REGELKLEPPEN
BTG levert al meer dan 70 jaar Kogel en Kogelsegment afsluiters geschikt voor Regel en Open/Dicht toepassingen. De pulp en papier industrie is traditioneel de grootste afnemer. Maar over de jaren wordt de Kogelsegment afsluiter ook veelvuldig toegepast in andere industrieén waarbij zich vaste deeltjes in het medium bevinden.

De Kogel en Kogelsegment alsmede de stem zijn standaard voorzien van een hoog gepolijst hard chroom oppervlak. Voor stoom toepassingen wordt de kogel verhard door middel van "Tennifer nitriding".

Standaard accessoires toegepast zijn een dubbelwerkende of veer bekrachtigde, pneumatische aandrijving van Remote Control. Als klepstand steller is er standaard de keus uit PMV, SIPART2 of de TDZIC. Andere fabrikanten zijn op aanvraag leverbaar.

Voor zeer nauwkeurige positionering is de VBW-1100 aandrijving beschikbaar waarbij de volledige 90° rotatie in 5000 stapjes is verdeeld. Deze aandrijving is bijzonder geschikt voor regeling van het gramgewicht (dikstof) aan de papiermachine.