Biofilm en biofouling sensor
De eerste fase van biofouling detecteren, is effectitief en betrouwbaar mogelijk met de Biofilm Monitor Sensor. De biofilm groei kan met een zeer hoge gevoeligheid worden gemeten. Al vanaf 1% sensor oppervlak bedekking wordt biofouling gedetecteerd.

De groei en ophoping van micro-organismen in een biofilm vertegenwoordigen een belangrijke verstorende proces parameter. Dit geldt voor alle processen waar water een kritisch proces element is. Biofouling kan de start zijn voor de aanhechting van grotere organismen. Welke op hun beurt kunnen leiden tot blokkade of afname van de doorstroming.

Biofilms staan ook bekend als de ideale omgeving voor het overleven van bacteriologische kolonies. Deze kolonies, zoals bijvoorbeeld legionella, hebben het potentieel om zeer gevaarlijk te zijn voor de menselijke gezondheid. Het bestrijden van biofilms is cruciaal om de groei van deze gevaarlijke bacteriologische kolonies tegen te gaan.

De Biofilm Monitor Sensor kan alarmeren zodra het de groei van biofilms in een waterlijn detecteert. Dit is het moment dat de bacterie zich nestelt aan het wand oppervlak. In het algemeen geldt dat het verwijderen van deze startende biofilm veel makkelijker en goedkoper is, dan het behandelen van een volwassen biofilm. Het systeem meet real-time en continu.

Optimalisatie dosering biocides
Minimalisatie risico's groei bacteriologische kolonies
Continue real-time controle
Indirecte controle werking effectiviteit biocides